WAUW!Dagen: Persbericht

Jaarlijks is de landelijke dag van de duurzaamheid. Daarom worden er in Woudenberg in die week, van 7 tot 12 oktober, diverse activiteiten georganiseerd. Dit jaar met als thema ‘Biodiversiteit en Voedsel’ Deze activiteiten vallen onder de vlag van WAUW!denberg. Een initiatief waarin de gemeente, Stichting Duurzaam Woudenberg, Cultuurhuis Woudenberg, Bibliotheek Eemland en anderen bewustwording willen creëren rondom duurzaamheid.

De week begint op maandag 7 oktober met een lezing van hoogleraar natuurbeheer en plantenecologie, Frank Berendse. Wethouder Marleen Treep-Wolfswinkel opent de avond. De lezing gaat over natuur, landschap en voedselproductie in Nederland en de Gelderse Vallei. De lezing is op maandag en start om 20.00 uur.

Woensdag is om 12.oo uur het Lunch-Cult-Uurtje waarin ouder en kind een duurzame lunch gaan maken. Om 15.00 uur start de kookworkshop Natuurlijk Lekker. Tijdens deze workshop gaan kinderen aan slag met verschillende gezonde gerechten. De kosten van deelname zijn €3,00.

Woensdagavond (20.00 uur)  is een lezing van de organisatie Smaackmakers met het thema: Waarom is duurzaam voedsel belangrijk? Het is een interactieve lezing waar je wordt geprikkeld om zelf aan de slag te gaan met duurzaam voedsel.

Op 11 oktober is er ’s avonds een filosofiemaaltijd (Voedsel voor de geest) met als onderwerp: Is voedsel meer dan alleen eten om in leven te blijven? De kosten van de drie-gangenmaaltijd is €18,00 en het start om 18.30 uur.

Op 12 oktober, de laatste dag van WAUW!denberg, kunt u om 10.30 uur op de koffie bij de Imkers. Onder het genot van een kopje koffie geeft de imkervereniging een korte presentatie over bijen, hun leefwijze en de rol van de Imkers. Daarna is er de mogelijkheid om onder begeleiding van de imkers een insectenhotel te maken. Aansluitend is er om 12.00 uur een uitreiking van de zonnebloemwedstrijd. Als u de hoogte zonnebloem heeft opgestuurd naar boomfeestdag@woudenberg.nl maakt u kans op de duurzame prijs.

Lees hier het volledige programma

Verdere informatie over de aciviteiten vindt u ook op www.woudenberg.nl/wauwdenberg of op www.cultuurhuiswoudenberg.nl. WAUW!denberg is in het Cultuurhuis. Dorpsstraat 40, 3931 EH Woudenberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.