Druk bezochte avond over energie besparen

Op donderdagavond 4 april was er een druk bezochte avond in het cultuurhuis in Woudenberg over energiebesparing.

Deze avond maakt onderdeel uit van het project van de Gemeente Woudenberg en Stichting Duurzaam Woudenberg genaamd Energie in Woudenberg.

In totaal 370 huiseigenaren van drie woningtypes die veel voorkomen in de wijken rondom de Willem de Zwijgerlaan, de Rembrandtlaan, de Kennedylaan en de Koning Willem III laan hadden hiervoor een enveloppe in de bus gekregen met informatie en een uitnodiging om deze avond te komen bezoeken.

Deze woningtypen waren uitgezocht omdat het hier huizen betreft waarbij om energie te besparen soortgelijke maatregelen getroffen kunnen worden.

Na een korte inleiding door Gerald ten Wolde van Stichting Duurzaam Woudenberg en wethouder Marleen Treep hield projectleider Gerrit Vledder een gloedvol betoog over maatregelen om je huis klaar te maken voor de toekomst op het gebied van energiegebruik. De nadruk lag hierbij op isoleren en ventileren.

Verschillende ondernemers die actief zijn op het gebied van energie(besparen) waren ook aanwezig, eerst om vragen uit de zaal te beantwoorden en later in een standje om mensen te voorzien van een meer persoonlijk advies. Daarnaast waren de twee Woudenbergse energiecoaches present. Mensen gaven zich op bij ondernemers om nadere informatie te ontvangen. Veel aanwezigen bleken belangstelling te hebben voor een bezoek van de energie coaches Fred Bangma en Rob Kröber voor een gratis energie advies.

Op de website https://energie-in-woudenberg.nl vindt u bij ‘Project Voorbeeldwoningen’ meer informatie over het project. U kunt zich op deze website ook opgeven voor een bezoek van de energiecoaches door het contactformulier in te vullen. Ook in het menu Energietransitie kunt u informatie vinden over dit project en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.