Energie besparen

Waarom energie verbruiken als u geld kunt besparen door zuinig te zijn? Het is voor veel huishoudens lonend om te kijken naar het verbruik van hun huishoudelijke apparaten. In het onderstaande artikel komt een aantal tips aan bod. Deel uw besparingstips onder aan de pagina!

Een makkelijke manier om water te besparen in de douche, is gebruik maken van een reduceerventiel. Rob legt het uit.

Krijgt jouw huis het warm van 50 graden? Meld je aan voor de test: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/aardgasvrij-wonen/verwarmingstest/.

In de onderstaande filmpjes leggen energiecoaches Rob Kröber en Henk Wierda uit hoe u makkelijk energie kunt besparen.

Temperatuur van de CV verlagen

Cv-systeem ontluchten

Cv-ketel vullen

Isoleren

Een warmtepomp installeren

Energie besparen door de CV ketel in te regelen:

Dakisolatie

Energie besparen door leidingen te isoleren:

Energie besparen door radiatorfolie te bevestigen:

Energie besparen door de close-in boiler goed af te stellen:

Energie besparen door led lampen te gebruiken:

Waterbesparing – gratis en makkelijk

Waterbesparing met een doorstroombegrenzer

Gloeilampen zijn inmiddels door de Europese Unie verboden en mogen niet meer verkocht worden. Dat ledverlichting een besparing in de stroomkosten oplevert (tot wel 90%) en dat leds veel langer mee gaan dan andere lampen wordt steeds meer bekend bij het grote publiek.

Ledlampen kennen wel een hogere aanschafprijs. Alternatieven zoals de spaarlamp liggen dan voor de consument voor de hand. Echter spaarlampen zijn gevuld met kwikdamp wat erg slecht is voor het milieu. Daarom is het misschien goed om de volgende keer toch voor een ledlamp te kiezen. Daarnaast benaderen ledlampen steeds meer het licht van een gloeilamp en kunnen daardoor gemakkelijk uitgewisseld worden.

Winkels in Woudenberg, zoals de Hubo, Hoogvliet en HEMA, verkopen ledverlichting.

In dit artikel, dat verscheen in Delft Integraal, 2013-3, kunt u lezen hoe LED verlichting werkt.

Dit, door ons geschreven, artikel uit de Woudenberger vertelt wat meer in het algemeen.

Verlichting is maar een klein deel van de energierekening. Een grootverbruiker waar men meestal niet aan denkt is de koelkast of de vriezer. Bij de aanschaf van huishoudelijke apparaten is het energielabel een ideaal middel om voor een zuinig apparaat te kiezen en dus te besparen. En niet alleen op elektriciteit, een energielabel van een afwasmachine kan bijvoorbeeld ook wat zeggen over het waterverbruik.

Natuurlijk is het gebruik ook erg van belang: zet een afwasmachine alleen aan als hij zo vol mogelijk is. Let bij het kopen ook op hoe u het apparaat gaat gebruiken: een grote koelkast lijkt handig, maar lucht koelen heeft niemand wat aan.

Soms kan men besparen door eerst te investeren, bijvoorbeeld door het aanschaffen van zonnepanelen. De terugverdientijd van een zonnepaneelinstallatie is ongeveer zeven tot tien jaar. Dat houdt dus in dat u na tien jaar alle opgewekte elektriciteit bespaart op uw energierekening!

De Rijksoverheid, Rabobank en de ASN bank richtten het Nationaal Energiebespaarfonds op. Op http://www.ikinvesteerslim.nl/ leest u hier alles over, inclusief handige besparingstips!https://youtu.be/lWkXxxkhDqwhttps://www.youtube.com/watch?v=_36lsO-h_7Q

Reacties zijn gesloten.