Wordt u onze nieuwe energiecoach?

Een energiecoach helpt inwoners om hun woning klaar te maken voor de toekomst. Dat betekent: een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder uitstoot van CO2. In Woudenberg zijn momenteel al twee energiecoaches actief, maar we hebben versterking nodig voor een project waarmee we woningeigenaren met een waardebon van €65 (verder) op weg kunnen helpen. Misschien iets voor u?

Wat doet een energiecoach?

Als energiecoach bent u een vrijwillige ‘gids’, die (andere) bewoners op weg helpt naar een energiezuinig huis. U krijgt daarvoor een training. U hoeft niet perse technische kennis te hebben over energie. De mensen die u gaat ontmoeten hebben dat meestal ook niet en dan wordt het al snel te technisch. Maar als techneut bent u ook op je plaats: in de cursus zitten ook voor u interessante lessen.

Welke training krijgt u?

Tijdens de training leert u onder andere om te gaan met een warmtecamera, leert u over techniek, over bedrijven in Woudenberg die inwoners verder helpen, maar ook over hoe u een ‘keukentafelgesprek’ voert.

Campagne ‘Energie in Woudenberg’

De nieuwe energiecoaches worden na de training ondersteund door Stichting Duurzaam Woudenberg en zullen actief zijn in het kader van de campagne ‘Energie in Woudenberg’. Met die campagne worden inwoners van Woudenberg gestimuleerd om hun woning klaar te maken voor de toekomst. Voor velen is dat een erg ingewikkeld verhaal. Energiecoaches zijn de ideale personen om woningeigenaren daarin de weg te wijzen. In 2020 hebben we bovendien de beschikking over 750 waardebonnen met een waarde van €65, die woningeigenaren kunnen gebruiken voor het treffen van kleine maatregelen in hun woning. Energiecoaches krijgen deze waardebonnen mee om woningeigenaren een duwtje in de rug te geven.

Aanmelden

Als u nog vragen heeft, dan kunt u terecht bij ‘Energie in Woudenberg’: https://energie-in-woudenberg.nl of op mailadres info@energie-in-Woudenberg.nl. Via dat mailadres kunt u zich ook aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.